Vanwaar deze naam?

In ruim 38 jaar heb ik veel onderwijservaring opgedaan van “studentassistent” tot “directeur”, van primair proces en verzorgen van lessen tot management, trainer en leiderschap. Ik ben een bevlogen onderwijs mens en richt me graag op het onderwijs van de toekomst.

Mijn vrienden noemen me “Jo” en “Jo + Onderwijs” is geworden tot “Yonderwise”, tevens refererend aan de toekomst (Yonder), de opgedane wijsheden en mijn anglistische achtergrond. Ik hoop nog lange tijd mijn bijdrage te kunnen blijven leveren aan de ontwikkeling van onze toekomst: de jongeren van nu!

Wie ben ik?

Bij elkaar heb ik ruim 25 jaar lesgegeven (Engels) en ben ik bijna 20 jaar in schoolmanagement actief geweest, met overlap in de periode van het teamleider zijn. De laatste 12 jaar was ik sectordirecteur en conrector, met name in de bovenbouw van havo/vwo. Op mijn 60e heb ik besloten voor mezelf te beginnen om me vooral weer bezig te kunnen gaan houden met de inhoud van het onderwijs en daar mijn kwaliteiten en netwerk voor in te zetten. Een spannend en uitdagend avontuur! De ondersteuningsmogelijkheden zijn heel divers, maar om te beginnen heb ik er alvast een paar bij “Diensten” neergezet. In de loop der tijd zullen daar nieuwe voorbeelden bij komen.

 

 

Competenties

Wat betreft mijn competenties kan ik zeggen dat Ik een proactieve instelling heb. Ik ben communicatief en analytisch. Een combinatie van mijn enthousiasme en betrouwbaarheid, heeft mensen in mijn omgeving vaak kunnen motiveren en stimuleren. Ik kan goed luisteren en ben nieuwsgierig en ontwikkelingsgericht.

Ik ben over het algemeen goed georganiseerd en ik heb overzicht.

Daarbij ben ik attent, betrokken, flexibel, creatief, positief kritisch en heb ik humor. Ik ben in staat gebleken anderen te doen groeien, zowel leerlingen als personeelsleden.

Ik vind het prettig in een team te werken, vooral wanneer je binnen dat team complementair bent. Ik bezit een gezonde dosis zelfreflectie en wil graag feedback op mijn handelen.